2016. augusztus 14., vasárnap

Ételek rákosoknak


Rákellenes ételek:

Fokhagyma
A fokhagymában található diallil-diszulfid segít csökkenteni a tumorsejtek növekedését. Az allil-kén megelőzi a stressz okozta sejtosztódást. A rákos sejtek hajlamosak elszaporodni, ez a vegyület pedig ezt hatékonyan akadályozza meg, ezt számos egyetemi intézmény bizonyította.
Brokkoli
A brokkoli tele van antioxidánsokkal, rostokkal, flavonoidokkal, vitaminokkal. Az antioxidánsok minimalizálják a szabadgyökök okozta károkat, valamint csökkentik a rákos sejtek növekedését. Ha lehet, fogyasszuk párolt formában, de legjobb nyersen mert a párolás során nem vesznek el a flavonoidok a zöldségből.
Paradió
A csonthéjas gyümölcsök rendszeres fogyasztása jót tesz a test általános egészségének. A szelénben és antioxidánsokban gazdag csonthéjasok nagyon hasznosak a rák elleni küzdelemben. A szelén elősegíti a rákos sejtek elsorvadását, azok felszívódását és segít rendbe hozni a DNS-t. Együnk minél több magot, hiszen nagyon jó táplálékforrások.
Limonádé
A limonádé és a citrusok más formái nagyon egészségesek. A citrom magas C-vitamintartalma segít a rák kialakulásának megelőzésében. A limonádé napi fogyasztásával a tüdőt és a torkot is megvédhetjük a ráktól, tehát rákmegelőző hatásai vannak. A magas C vitamin tartalmú italok szintén jótékony hatásuak.
Áfonya
A testben lévő szabadgyökök kárt tesznek az egészséges sejtekben, és elősegítik a rákos sejtek növekedését. Az áfonyában lévő antioxidánsok és flavonoidok megelőzik ezeket a károkat és semlegesítik az instabil atomok hatásait, a DNS károsodást esetleg ki is tudják javítani.
Gomba
A gombák fogyasztásával támogatjuk az immunrendszerünket, ezzel segíthetjük a rák elleni harcban. A gombáknak sok fajtája létezik: a rosszindulatú tumorok tevékenységeit a reishi gombákkal minimalizálhatjuk a leghatékonyabban, de egyéb keleti gombák is hatásosak lehetnek például a maitake gomba stb..
Articsóka
Az articsóka tartalmaz egy szilimarin nevű antioxidánst, amely segít megelőzni a bőrrákot. A szilimarin egy ismert rákellenes anyag. Az articsókát alaposan meg kell hámozni és a tüskés részeket el kell távolítani. Ezután főzzük puhára. A leveleket mártsuk szószokba, hogy jobb ízük legyen, valószínű, hogy elsőre nem fog izleni.
Zöld tea
Az organikus zöld tea nagyon egészséges és rendszeres fogyasztása jótékony hatással van az egészségünkre. Fontos, hogy jó minőséget vásároljunk. Többféle rákellenes hatóanyaggal rendelkezik, a benne lévő antioxidánsok pedig megelőzik a sejtek elpusztítását. A zöld tea nagyon hatékony a bőrrák és a mellrák megelőzésében, valamint remekül szabályozza a vércukorszintet is, kellemes közérzetet biztosit egész nap.
Lazac
A lazac rendszeres fogyasztása is segít a rák, különösen a prosztatarák megelőzésében. Ez a hal omega-zsírsavakat tartalmaz, de szegény zsírban és kalóriában. A benne lévő D-vitamin összehúzza a ráksejteket tápláló ereket és megállítja a rákos sejtek növekedését, tehát antiangiogenetikus hatásai vannak. Bármilyen tengeri hal fogyasztása ajánlott, amely nagy omega-zsirsav tartalmú.
Kivi
A C-vitamin egy hatékony rákellenes antioxidáns, amely semlegesíti a szabadgyökök tevékenységeit. A folátok, karotinoidok és az E-vitamin pedig segít csökkenteni a rák hatásait. Ezek a tápanyagok mind megtalálhatók a kiviben, így segít a testnek megvédeni magát a rák ellen.

 A rák egy fájdalmas betegség – nem csak azoknak, akik szenvednek tőle, de a betegek környezetében élők számára is. A legjobb, a legtöbb, amit tehetünk, hogy megvédjük a testünket a ráktól. Egy kis erőfeszítéssel megóvhatjuk magunkat és a szeretteinket a rák kínjaitól. Csupán ezeket az ételeket kell egy kicsit gyakrabban fogyasztanunk, miközben kerüljük el az égett, füstölt, grillezett, valamint a magas cukor tartalmú ételeket és az alkoholos italokat, valamint a dohányzás minden formáját (aktív és passzív).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése