2016. augusztus 10., szerda

A gyömbér

  Az utóbbi években a modern orvostudomány is felfigyelt értékes tulajdonságaira a gyömbérnek. Elsősorban gyulladáscsökkentő hatása közismert.
Egy kutatás a gyömbér rák megelőző, illetve rákos sejtekre gyakorolt hatását vizsgálta, pozitív eredménnyel.
A vastagbélrák az egyik leggyakrabban előforduló rákféleség a modern világban, a halálozási rátáját tekintve pedig második a listán. Mint minden rákos betegség esetében, itt is a korai felismerés a legfontosabb..
 A kutatók szerint a gyömbér gátolhatja a sejtburjánzást a vastagbél falának sejtjeiben és elősegítheti az apoptózis (programozott sejthalál) folyamatát.
A napi 2 g gyömbér egyébként nem sok, teával, vagy mézes gyömbérrel könnyedén bevihetjük ezt a mennyiséget. Ez a mennyiség már egy jó kiindulópont a rákkezeléshez. Ma már szerencsére friss gyömbér gyökér szinte minden nagyobb élelmiszerboltban kapható. Ráadásul nem feltétlenül kell a drágább, bio gyömbért megvásárolnunk, mivel a gyömbér nem tartozik a szennyezett, növényvédőszerekkel kezelt ételek csoportjába. Elég, ha használat előtt meghámozzuk a gyömbért.
A gyömbér tea elkészítéséhez használjuk a tradicionális elkészítési módot mert ez a legjobb: a meghámozott, vékony gyömbér szeleteket helyezzük az edény aljára, tegyük rá a fűszereket és a mézet és öntsünk rá 1/2 l vizet. Fél óráig főzzük, majd szűrjük le és már fogyasztható is a rendkívül finom és egészséges gyömbértea.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése