Hildegard van Bingen rákellenes tanácsai
Hildegard egyik könyvében a rák okairól és terápiájáról is ír. Legfontosabb a lelki okok szerinte, könnyebben kapnak rákot akik félnek, reménytelenek, kiábrándultak, hitetlenek, depressziósak, pesszimisták, ezeknél könnyebben alakul ki rák. A reménytelenség teljesen megöli az emberben az öngyógyító erőt, mind lelkileg, mind fizikailag. A legelső a gyógyulásban a pszichológiai védekezőképesség kell legyen. Ezenkívűl Hildegard a csontok, az alkat, az anyagcsere és hormonzavarok rendellenességeire is felhívja a figyelmet mint rákot okozó dolgok.
Hildegard szerint a rákot a testből minél hamarabb el kell távolítani sebészileg, de ezután a metasztázisok elkerűlésére a cickafark teáját és porát kellene fogyasztani. A besugárzás káros hatásainak kivédésére szintén a cickafark teájának fogyasztását javasolja. Semmilyen műtétet nem szabad elvégezni a cickafark védő hatásainak alkalmazása nélkűl. Már a műtét előtt 3 nappal kellene fogyasztani a teát és műtét után minimum 10 napig, hogy a sebek normálisan, fertőződés nélkűl gyógyuljanak. Jelenleg bizonyos helyeken Németországban, maguk az orvosok ajánlják műtétkor a cickafark tea fogyasztását, annyira hisznek Hildegard utasitásainak.
Rákosok még fogyaszthatják a következő összetevőjű elixirt: 6g fehér bors, 5g gyömbérgyökér, 25g fahéj, 2g zsályalevél, 2g édeskömény, 70ml méz, 1l fehér bor, 20g békalencse, 14g sarlós gamandor, 14g tejoltó galaj, 1g gilisztaűző varádics virágok nélkűl.
Elkészítés: Össze kell keverni az összes összetevőt, felrázni és 4 órát hagyni. Le kell szűrni és a levet fogyasztani, a likört egy pohárkával reggeli és lefekvéskor. Ez a likör segít kivédeni az újabb metasztázisok megjelenését. 3 litert meg lehet inni évente megelőzésképpen. Egyébként más gyógylikőrök fogyasztását is javasolja Hildegard az immunrendszer és antibakteriális hatásuk miatt.
Mellrák esetén Hildegard a kék ibolya kenőcsöt javasolja. Akkor kell alkalmazni mielőtt megműtötték volna a mellet. Összetevői: 20 ml ibolyalé, amit levelekből és virágokból préselünk ki., 10 ml olivaolaj, 30g juhfaggyú.
Elkészítése: az összetevőket lassú tűzre tesszűk egy edényben, néhányat lobbantunk rajta, le kell szedni a fehér réteget ami fölötte kialakul és hagyjuk kihűlni. Hűtőben kell tárolni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése