2017. február 12., vasárnap

C vitaminban gazdag növények

Az egyes élelmiszerek 100 grammjára jutó C-vitamin alapján:
 csipkebogyótea (200 mg), áfonya, a feketeribizli (160 mg), az élénkvörös és zöld színű paprikák (183 mg), a petrezselyem zöldje (133 mg), a kivi (98 mg), a brokkoli és a kelbimbó (85 mg), citrom (53 mg), a narancs (50 mg), a lime (29 mg), a grapefruit (33 mg), valamint a káposztafélék (51 mg). A lista alján pedig az alma (5,7 mg), a cékla (13 mg) és az uborka (5 mg) található.
  A csipkebogyóteát lehetőleg hidegen áztatva készitsük el, hiszen a hő a C vitamin ellensége, hatására elbomlik.
  A C-vitamin rákellenes hatásáról számos tanulmány született, fogyasszunk a fenti élelmiszerekből minél többet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése