2017. május 24., szerda

A csipkebogyóbor rákellenes hatása

   Csipkebogyóborral a rák ellen

  Mivel a csipkebogyótea készítésénél rendkívűl sok vitamin elvesz, gondolok itt a benne található C vitamin átalakulására hő hatására, ezért jobb ha bort készítünk belőle. Én is készítettem bort és nagyon erősre sikeredett. Az interneten számos receptet találni, de én a hagyományos módot választottam, azaz nem tűllel fedtem le, hanem a korsóbol a levegőt kibugyborékoltattam egy slagon keresztűl vízbe. Megjegyzendő, hogy akkor sikeredik jó minőségűre a csipkebogyóbor, ha a cukrot vízben felfőzzük. Ekkor a rossz ízért felelős baktériumok egy része elpusztul. Ajánlatos meleg helyen kifőzni a bort, mert ha hideg helyre tesszűk a korsót, lassan fő ki, esetleg el is romlik a hosszú fövés miatt.
  Rákos betegeknek nagyon ajánlott a fogyasztása a benne található C vitamin tartalomnál fogva, de a csipkebogyóbornak tisztító hatásai is vannak, főleg a veséket tísztítja, hajtja a vesehomokot, ezáltal vértísztító hatásai is vannak, ami a rákos kezelésnél elengedhetetlen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése