2016. február 12., péntek

A B-17 vitaminról

  A B17 vitamin egyes gyümölcsök keserű magjában található, amelyeket általában nem fogyaszt el senki például az alma magja is tele van ezzel a vitaminnal, de a szárított sárgabarackmag finomabb, könnyebben bevihető a szervezetbe. A hunzák egy ősi magyarrokontörzs az észak-pakisztáni hegyekben és az emberek ott 100 éves korig is elélnek. A rák gyakorlatilag ismeretlen betegség ezeknek az embereknek. Ennek az az oka, hogy a hunza emberek sárgabarackot esznek minden nap, mivel ez a legnépszerűbb gyümölcsük, és magját is fogyasztják szárítva. Dr. Ernst T. Krebs Nobel díjas professzor 1996-ban bekövetkezett haláláig propagálta a B-17 vitamin fogyasztását a rák megelőzésének érdekében, de nem kapott nagy sajtóvisszhangot. Régen tudják a tudósok, hogy létezik egy vitamin a természetben, ami teljes biztonsággal megelőzi a rákos daganatok kialakulását, azonban nem nagyon hirdetik a sajtóban a gyógyzeripar nyomására. A pakisztáni hunza emberek körülbelül 250-300 mg B17-vitamint esznek egy nap, míg a modern ember csak 2 mg-ot fogyaszt naponta. Nagyon ajánlott a fogyasztása.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése